Co pozostaje twoje
Polityka
prywatności.
Ostatnia aktualizacja: 13 kwietnia 2026 r.
Peptide Tracker przetwarza informacje w związku z aplikacją mobilną Peptide Tracker („Aplikacja”).
Nasza główna zasada prywatności: twoje dane zostają u ciebie
Aplikacja Peptide Tracker została zaprojektowana z prywatnością jako podstawową zasadą. Twoje dane są domyślnie przechowywane lokalnie na urządzeniu. Jeśli zdecydujesz się włączyć opcjonalną synchronizację iCloud lub integrację z Apple Health, ograniczona część danych może być również przetwarzana przez usługi Apple w ramach twojego konta Apple i uprawnień urządzenia. Nie prowadzimy własnych serwerów dla twoich danych i nie przeglądamy ani nie uzyskujemy dostępu do twoich osobistych dzienników, szczegółów protokołów, notatek ani wpisów zdrowotnych.
1. Informacje, których NIE zbieramy
Nie zbieramy, nie przetwarzamy ani nie przechowujemy żadnych z poniższych informacji wprowadzanych lub generowanych przez ciebie w Aplikacji:
- Konkretnych nazw peptydów, stężeń, źródeł, numerów serii ani jakichkolwiek szczegółów dotyczących zapasów.
- Dzienników dawkowania, w tym ilości, dat, godzin, miejsc podania ani osobistych notatek.
- Zaplanowanych dawek ani powiązanych wpisów w kalendarzu.
- Informacji o zdrowiu ani szczegółów twoich protokołów.
2. Przechowywanie lokalne i opcjonalna synchronizacja
Wszystkie informacje, które wprowadzasz i którymi zarządzasz w Aplikacji, są przechowywane na twoim urządzeniu i pozostają pod twoją kontrolą. Jeśli włączysz opcjonalną synchronizację w chmurze, Aplikacja może również zapisywać zaszyfrowaną lub zserializowaną kopię danych aplikacji w twoim osobistym magazynie iCloud, aby twoje urządzenia pozostawały zsynchronizowane. Aplikacja nie przechowuje tych zsynchronizowanych danych na własnych serwerach i nie ma do nich rutynowego dostępu.
Usunięcie Aplikacji zazwyczaj usuwa dane przechowywane lokalnie na urządzeniu, z zastrzeżeniem standardowego działania urządzenia i kopii zapasowych. Jeśli włączono synchronizację iCloud lub kopie zapasowe urządzenia, kopie mogą pozostać w magazynie zarządzanym przez Apple, dopóki nie zostaną usunięte w ustawieniach konta Apple lub kopii zapasowych.
3. Analityka i raportowanie awarii
Nie używamy analityki w aplikacji, zewnętrznych narzędzi do śledzenia reklam, narzędzi do profilowania zachowań ani narzędzi do raportowania awarii w celu zbierania twoich dzienników leczenia lub osobistych wpisów zdrowotnych.
4. Uprawnienia
Aplikacja może prosić o następujące uprawnienia wyłącznie na potrzeby swoich funkcji:
- Dostęp do pamięci lokalnej (wymagany do zapisywania twoich danych na urządzeniu).
- Powiadomienia (opcjonalne, tylko jeśli włączysz przypomnienia o dawkach).
- Dostęp do iCloud (opcjonalny, tylko jeśli włączysz synchronizację w chmurze).
- Uprawnienia Apple Health (opcjonalne, tylko jeśli zdecydujesz się połączyć Apple Health i zezwolisz na określone typy danych).
Możesz odmówić opcjonalnych uprawnień, choć powiązane funkcje mogą wtedy nie działać.
5. Bezpieczeństwo danych
Bezpieczeństwo informacji przechowywanych w Aplikacji zależy od zabezpieczeń stosowanych na twoim urządzeniu (np. kod, Face ID/Touch ID). Odpowiadasz za zabezpieczenie urządzenia w celu ochrony danych przechowywanych lokalnie.
6. Usługi i integracje podmiotów trzecich
Korzystanie z Apple App Store w celu pobrania Aplikacji i zarządzania subskrypcjami podlega własnym Warunkom i Polityce prywatności Apple. Nie mamy dostępu do informacji z twojego osobistego konta App Store, z wyjątkiem technicznych danych o uprawnieniach lub weryfikacji potrzebnych do potwierdzenia statusu subskrypcji.
Jeśli włączysz synchronizację iCloud, dane aplikacji mogą być przechowywane na twoim osobistym koncie iCloud, aby mogły synchronizować się między twoimi urządzeniami. Ten magazyn zapewnia Apple i podlega on warunkom oraz zasadom prywatności Apple.
Jeśli połączysz Apple Health, Aplikacja może odczytywać typy danych zdrowotnych, na które wyraźnie zezwolisz, aby wyświetlać je lub zestawiać lokalnie w Aplikacji. Dostęp do Apple Health jest opcjonalny i kontrolowany w ustawieniach urządzenia.
7. Subskrypcja Premium
Aplikację można pobrać bezpłatnie, a większość funkcji jest dostępna. Pełny dostęp do wszystkich funkcji wymaga płatnej subskrypcji, zarządzanej w całości przez Apple App Store na następujących warunkach:
- Dostępne są subskrypcje miesięczna i roczna.
- Subskrypcja roczna obejmuje 3-dniowy bezpłatny okres próbny.
- Płatność zostanie pobrana z konta Apple ID w momencie potwierdzenia zakupu (lub po zakończeniu bezpłatnego okresu próbnego w przypadku opcji rocznej).
- Subskrypcja odnawia się automatycznie, chyba że automatyczne odnawianie zostanie wyłączone w ustawieniach konta Apple co najmniej 24 godziny przed końcem bieżącego okresu subskrypcji.
- Opłata za odnowienie zostanie pobrana z konta Apple ID w ciągu 24 godzin przed końcem bieżącego okresu.
- Subskrypcjami możesz zarządzać samodzielnie (jako użytkownik), a automatyczne odnawianie możesz wyłączyć po zakupie w ustawieniach konta w App Store.
- Niewykorzystana część bezpłatnego okresu próbnego, jeśli jest oferowany, przepada w momencie zakupu subskrypcji.
8. Prywatność dzieci
Aplikacja ma w App Store kategorię wiekową 12+. Aplikacja nie jest skierowana do dzieci poniżej 13 roku życia. Nie zbieramy świadomie danych osobowych dzieci poniżej 13 roku życia za pośrednictwem własnych serwerów. Dane wprowadzane przez użytkownika domyślnie pozostają na urządzeniu, a opcjonalne usługi zarządzane przez Apple, takie jak synchronizacja iCloud lub Apple Health, są dostępne tylko wtedy, gdy włączy je użytkownik lub właściciel urządzenia.
9. Zmiany w tej polityce
Możemy aktualizować niniejszą Politykę prywatności. O istotnych zmianach poinformujemy, publikując zaktualizowaną politykę na stronie Aplikacji w App Store i aktualizując datę „Ostatnia aktualizacja” na początku tej polityki. Okresowo zapoznawaj się z tą polityką. W razie dodatkowych pytań zajrzyj do FAQ.
10. Kontakt
Jeśli masz pytania lub wątpliwości dotyczące tej Polityki prywatności lub sposobu przetwarzania twoich danych, napisz na adres david@glp1.app.